Naložený bůček



Naložený bůček nepatří k nejdietnějším pokrmům, ale když ho neděláte každý týden a navíc si vyberete spíš libovější, jak to máme radi my, tak 3x do roka je to vítané zpestření jídelníčku. Rozpis jsem udělala na to množství bůčku, které vidíte, mohlo to být tak 50-60 dkg.

Suroviny: bůček, bobkový list, nové koření celé, pepř celý, česnek, sůl
Na obalení: hlavička česneku, sójová omáčka, worchester, magi, chilli omáčka, chilli v prášku, kari, pepř mletý, paprika sladká, sůl.

Bůček dáme do hrnce s vodou, přidáme 2 bobkové listy, asi 12 kuliček pepře a 12 nového koření. Rozmačkáme 6 stroužků česneku a vaříme všechno dohromady až to změkne. Po uvaření vyjmeme maso z hrnce, vykrájíme kosti a chrupavky, anebo ne, to záleží na vás, když to uděláte, máte pak pohodlnější konzumaci. Než maso trochu vychladne, připravíme si krém na obalení bůčku. My máme rádi česnek, takže na tyhle 3 kousky bůčku jsem rozmačkala celou hlavičku česneku, další množství bude jen přibližné, nic nevážím, všechno je od oka. Do česneku přilejeme z každé omáčky asi lžíci, z chilli omáčky jen půl, přidáme lžičku soli, kari, papriky, asi půl lžičky chilli a pepře, všechno zamícháme, měl by vzniknout krém, který by neměl moc téct a ani být moc hustý, dolaďte to omáčkami, raději dejte zkraje menší množství a pak nařeďte než naopak. Pokud má někdo rád pálivější, přisypejte si co je libo. Samotné obalení či spíš pomazání bůčku dělám na alobalu, do kterého pak bůček zabalím, dám do lednice a úplně nejlepší je, když vydržíte tak týden se ho nedotknout. To se nám nikdy nepovedlo, za 2 dny už zkoušíme, jestli se bůček alespoň trochu odležel a je k jídlu. To víte, že už je k jídlu a je to bašta. Pozor, je to dost aromatické jídlo, nedávejte si ho před schůzkou nebo obchodním jednáním, nemuselo by to být pro vaše protějšky příjemné setkání. Pěkně večer doma, když už nikam nepůjdete a nikomu to nebude vadit.